Prijevoz do Visovca

prijevozDolazak do brodskog pristaništa

Kako biste došli do Visovca, potrebno je stići do jednog od dva mjesta s kojih brodovi plove do otočića – Stinica i Remetića. Kako je stinička strana obično mnogo prometnija, detaljnije ćemo objasniti kako automobilom doći do nje.

Dolazite li iz smjera Šibenika, vozite državnom cestom D33 prema Drnišu do Pakovog Sela. Odmah po ulasku u Pakovo Selo, skrenite lijevo prema Miljevcima (skretanje je označeno putokazom) te slijedite glavnu cestu. Nakon nekoliko kilometara vožnje, stići ćete do kanjona Čikole, poslije kojega se trebate voziti oko minute do T-raskrižja kod zaseoka Donji Vlaići. Tu su već uredno postavljeni putokazi za Visovac, pa je lako pratiti put – skrenite lijevo, prema mjestu Ključ, odnosno Drinovci. Nakon otprilike pet minuta vožnje po glavnoj cesti, stići ćete do raskružja s malom kapelicom sv. Ane u sredini, kojega trebate napustiti na drugom izlazu.

Slijedi otprilike kilometar vožnje, kada stižete do velikog vidikovca, prepoznatljivog po velikom hrvatskom barjaku koji se ondje vije, na kojemu vrijedi zastati barem na koju minutu. S vidikovca se pruža prekrasan pogled na Visovac i rijeku Krku. Na lijevom dijelu vidikovca (ako gledate prema rijeci) nalazi se i spomenik posljednjem hrvatskom kralju, Petru Svačiću, za kojega se pretpostavlja da potječe upravo iz tog kraja.

Nakon što nastavite vožnju od velikog vidikovca, odmah slijedi kanjon sa zavojitom cestom, koja će vas za nekoliko minuta vožnje dovesti do Stinica, gdje se nalaze brodsko pristanište i uređeno parkiralište na kojemu možete besplatno ostaviti svojeg limenog ljubimca.

Dolazite li pak iz smjera Drniša, put je nešto jednostavniji – slijedite putokaze za Miljevce, odnosno za selo Širitovci, a nakon što uđete u Širitovce, trebate skrenuti lijevo prema Brištanima. Ubrzo stižete do prije spomenutog raskružja i nastavljate istim putem prema Stinicama i Visovcu.

Plovidba do Visovca

Nedjeljom posjetitelje na otočić besplatno prevoze brodovi iz Stinica i Remetića, ali samo na polascima u terminima misa (9:30/45, 10:00/15 i 10:30/45 za polaske na misu u 11 sati te na povratnim polascima odmah po završetku bogoslužja). Ostalim danima brodovi plove po cjeniku i redovnom plovidbenom redu NP-a Krka.

VOZNI RED:

Brod na relaciji od STINICA do VISOVCA vozi:

NEDJELJOM: 09.30; 10.00; 10.30;

Brod na relaciji od REMETIĆA do VISOVCA vozi:

NEDJELJOM: 09.45; 10.15; 10.45;

Ovdje pogledajte Raspored bogoslužja nedjeljom i zapovjednim svetkovinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *