Proslava Gospe od Anđela 2014. godine

Na dan Gospe od Anđela 2. kolovoza već od ranog jutra na otok Visovac počeli su stizati hodočasnici iz okolnih sela i gradova, a mnogi su i hodočasnici došli pješke da bi na taj način prikazali Gospi u čast tu žrtvu ili ispunili svoje zavjete. Prva misa započela je u 6.30 h, a predvodio je don Gabrijel, župnik Skradina koji je zajedno s svojim župljanima pješačio do Gospina otoka. Druga misa bila je zajedno sa jutarnjom u 7.30 h, predvodio je Fra Jure Šimunović meštar novaka, a jutarnju su predmolili novaci. 

Središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio monsinjor Ante Ivas biskup Šibenski započelo je u 10.30 h. 

Krenula je procesija sa slikom Gospe Visovačke i mnogim barjacima okolnih župa, u koncelebraciji je bilo oko tridesetak svećenika, a svečanost je svojim pjevanjem uzveličala klapa Sv. Juraj.

U 18.00 h održano je misno slavlje za vjernike grko-katoličkog obreda koje je predvodio Vlč. Milan Stipić . I posljednje misno slavlje i Gospin blagoslov, održalo se u 19.00 h, predvodio ga je Fra. Edvard Sokol. 

Time je završila proslava Gospe od Anđela na Visovcu a hodočasnici, njih preko deset tisuća su se, duhovno oplemenjeni i pod zaštitom Gospe od Anđela koju su došli moliti za pomoć ili joj zahvaliti na uslišanim molitvama, polako počeli vraćati svoji domovima.

[widgetkit id=73]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *