Proslava Velike Gospe 2014. godine

Zdravo sveta Rodiljo, kliče drevni himan Blaženoj Djevici Mariji, a Ona kantikom uzvraća Veliča duša moja Gospodina.

U uzajamnom klicanju raste navještaj istine u kojoj se ispunja Isusova riječ ljubite jedni druge.

I ove godine vjernički narod, srcem prostrt, prilazi otajstvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Dok Nebeski Otac uznosi na nebo dušom i tijelom Djevicu Bogorodicu, kći i majku Sina svoga, navještaj istine raste u onima koji su povjerovali. U uznesenju Marije, majke Isusove i majke naše, zorimo otajstvenu i ugodnu zbilju, vidimo znak i utjehu, istu onu koju vidješe apostoli. Ovu nadu budnih prati dvadesetostoljetna vjerna jeka. 

K’o što se u glasu revnih pijetlova, zvonara jutra, bliži prvozorje, Uznesenjem Gospe naše u predokusu smo slave i baštinjenja obećanog idem pripraviti vam mjesto. K tome će teolog: “Uznesenje Blažene Djevice Marije zapravo je blagdan ljudskog tijela koje je stvoreno od Oca, Sinom otkupljeno, Duhom posvećeno, nije u propasti već je zauvijek spašeno.” U ovu tajnu svatko mora biti uveden.

Marijinim Uznesenjem vidimo, svršena je smrt, a sadašnjost, taj tijesni okvir ljudske egzistencije, nastanja se u vječnost. 

Kako se iz otajstva u otajstvo primičemo pragu Marijina iskustva, ne zaboravljamo da je novi život već na putu prema nama, stog nam je i moliti da se svetost ovog trenutka sačuva do kraja.

Hrleći proslavi Velike Gospe, vjerni puk s franjevcima Gospe od Milosti na Visovcu i ove će godine 15. kolovoza oživljavati unutarnji kvas vjere. 

Na istom nepresušnom zdencu rađaju se djeca Božja za isto zajedništvo. Ovo zajedništvo 15. kolovoza proslavit će se svetim misama u: 

6:30, 7:30, 8:30, 10:30, 17 i 18 sati. 

Svečanu svetu misu u 10:30h predvodit će drniški župni vikar fra Mario Radman.

Nije li upravo danas krajnje važno kršćanski živjeti i biti okrenuti jedni drugima, licem u lice?  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *