Kapitul Visovačkog okružja

29. listopada 2014. god. na otoku Visovcu održan je kapitul samostanskog okružja. Na kapitulu su sudjelovali gvardijan samostana fra Mate Gverić, Fra Jure Šimunović, fra Stojan Damjanović, te petnaestorica braće iz Visovačkog okružja i novaci. 

Kapitul je započeo molitvom trećeg časa u 9 i 30 sati, nastavio se izvješćem fra Stojana Damjanovića u kojem je izvjestio braću o njegovu sudjelovanju na Međunarodnom kongresu za misije i evangelizaciju održanom u Rimu i izvješćem s Skupa animatora za zvanja održanom u Novigradu Istarskom. U nastavku se raspravljalo o obnovi zvonika na Visovcu koja je u tijeku, mogućoj rekonstrukciji pročelja ispred crkve gdje se planira postaviti spomenik sv. Franji Asiškom, te o samostanskom zemljištu u Lišanima koje se dalo u najam.

Središnja točka kapitula bila je posvećena aktivnostima koje se kane poduzeti u Godini posvećenog života. Kao rezultat zaključeno je da će se 2. svibnja 2015. god. na Visovcu održati skup na kojem bi sudjelovala sva braća iz okružja, članovi trećeg reda, Frama, časne sestre od Bezgrešne, i laici iz župa u kojima djeluju braća. Još je zaključeno kako će novaci i odgojitelji sudjelovati na raznim događanjima u tim istim župama kako je Otac Provincijal i pozvao, i potaknuo sve odgojitelje u odgojnim Zavodima naše Provincije. 

U 11 i 30 otac gvardijan je predslovio svetu misu u zajedništvu sa ostalom braćom, a potom je slijedio bratski ručak. Oko 14 i 30 braća su polako počela odlaziti u svoje župe.

[widgetkit id=77]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *