Na Visovcu proslavljena Velika Gospa

Na dan Velike Gospe na Visovcu se okupio veliki broj hodočasnika, prva sveta misa slavljena je u 6 i 30, iduća u 7 i 30 i u 8 i 30, a središnje misno slavlje započelo je u 10 i 30 procesijom okolo Visovca, a predslavio ga je fra Damir Ćiro Čikara koji je u propovjedi istaknuo: „Ne boj se, je onaj prvi glas koji ona čuje i na tom glasu temelji svoju vjeru. Ne na promišljenosti ovako ću ili onako, nego cijelim svojim životom. Stoga ne bojmo se, brate i sestro, kad zazvoni zvono, ne bojmo se prikrižiti ili izmoliti Anđeoski pozdrav. (…) Ne bojmo se mijenjati ovaj svijet, jer tko će ako ja i ti nećemo? (…) Učinite kako vam kaže, učinite ono što veli Isus, a što veli Isus: Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom svojim i svom snagom svojom, a svoga bližnjega kao sebe samoga. (…) Ljubite neprijatelje svoje, ako ljubite samo one koji vas ljube kakvo li vam je uzdarje? (…) Ako budemo činili po njegovoj riječi, onda, pretvorit ćemo ovaj svijet sigurno u bolje mjesto i ne očekujmo da to drugi odradi za nas, to je moja i tvoja zadaća.“

Sveto misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je pjevački zbor iz Rupa, a na kraju mise otac gvardijan Visovačkog samostana, fra Mate Gverić, održao je riječ zahvale za sve koji su sudjelovali u organizaciji proslave, te je pozdravio sve hodočasnike, posebno sve one koji su došli hodajući iz svojih župa.

Svete mise slavljene su još u 17 sati i misa zahvalnica, kojom je završilo slavlje u 18 sati, a predslavio ju je fra Žarko Maretić.

[widgetkit id=92]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *